Aansteker

 

 

 

Aanstekers worden van verschillende materialen gemaakt en op vele verschillende manieren op de markt gebracht en verkocht. De gebruikelijke namen zijn aanstekers, sigarettenaanstekers, Zippo-aanstekers, en Coleman-aanstekers. Ze worden ook op de markt gebracht als aanstekers voor gereedschap en goederen, die ook een kurkentrekker, fles- en flesopener, en trimmers kunnen omvatten. Aanstekers worden ook als hobby gebruikt, zoals een lucifer om de lucifer aan te steken.

 

Aanstekers als gereedschap en goederenaanstekers hebben kurkentrekkers en zijn ook gemaakt van plastic, kunststoffen, metaal en hout. De populairste aanstekers als gereedschap en goederenaanstekers zijn gemaakt van metaal, omdat metaal over het algemeen minder duur is dan plastic. Metaal is echter ook niet goed voor het milieu, en is vatbaar voor roest. Plastic is duurzaam, maar kan na verloop van tijd krassen en slijtage vertonen. Een aansteker van hout is ook duurzamer dan een aansteker van metaal, maar is meestal ook iets duurder. Aanstekers zijn er in esdoorn, ceder, berk, teak en andere houtsoorten.

 

Er zijn veel verschillende aanstekers die mensen kunnen kopen. De ontwerpen van aanstekers verschillen vaak en het is moeilijk om de aanstekers per merk te vergelijken. De beste vergelijking is niet op merk maar op de aangeboden kenmerken. De Zippo aanstekers zijn populair omdat ze kenmerken hebben zoals een windbuis, sigarenbuis en vuilnisbak. Zippo aanstekers hebben ook een beperkte levenslange garantie. De fabrikant garandeert ook dat de aanstekers lawaai zullen maken op de manieren waarop ze het meest worden gebruikt. Gestempelde aanstekers worden verkocht omdat ze navulbaar zijn.

 

Sigarenaanstekers worden verkocht omdat de meeste mensen sigarenaanstekers gebruiken om hen te helpen bij het roken van een sigaar. De sigarenaansteker heeft geen lont en rookaccessoires zijn niet inbegrepen in een sigarenaansteker. Vrouwen die sigaren roken, geven meestal ook de voorkeur aan een sigarenaansteker, maar vrouwen zijn niet zo geïnteresseerd in de aanpassingsmogelijkheden die een Zippo of Bic kunnen bieden.

 

Een Zippo-aansteker onderscheidt zich doordat hij eruit ziet als messing, eventueel met voldoende chroom om de aansteker een geborstelde stalen afwerking te geven. Hoewel hij niet extreem nauwkeurig is in vergelijking met een hitachi sigarenaansteker of een niketto aansteker, zal hij voor veel klussen de klus klaren en is hij redelijk geprijsd.

 

iri laat merk bewust van de noodzaak van innovatie. De manier waarop mensen roken veranderen, mag niet betekenen dat rokers extra worden belast en detailhandelaars kunnen het zich niet veroorloven om alleen te kiezen uit dezelfde kenmerken voor een lange levensduur binnen de Zippo-aanstekerlijn.

 

oni en een Licensed master blender vormen de kern van de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de Zippo aansteker. De kettingen van echt metaal zijn veel steviger dan de kunststoffen die vaak in de wegwerpaanstekers van vandaag te vinden zijn. Zippo heeft ook platina plating gebruikt op het oppervlak van de aansteker, dat niet alleen langer meegaat dan plastic, maar ook minder onderhevig is aan slijtage door dagelijks gebruik.

 

Een korte opsomming van de meest voorkomende soorten Zippo aanstekers zijn het vintage model, klassiek, comfort, groen, hookah, oplaadbaar, en sport. De meeste modellen die door Zippo worden verkocht, kunnen zowel voor roken als niet-roken worden gebruikt. Het enige nadeel van het gebruik van een aansteker die niet oplaadbaar is, is dat hij tijdens het roken niet dezelfde prestaties levert als een sigaret. Gelukkig zijn de meeste aanstekers voorzien van een opening met ronde hals, zodat ze gemakkelijk kunnen worden afgeknipt en weer vastgemaakt, vergelijkbaar met clips die voor trouwringen worden gebruikt.

lees meer: